De nieuwste babykamer trends van 2023: Van gouden accenten tot jungleprints - Hoe jij je kindje een trendy en veilige kamer kunt geven

Baby kamer trends - afbeelding

De babykamer is een speciale plek in huis, en het is leuk om deze ruimte te personaliseren met de nieuwste trends. In 2023 zien we een aantal interessante trends opduiken in de babykamer, van gouden accenten tot jungleprints. In deze blogpost gaan we dieper in op deze trends en geven we voorbeelden van hoe je ze kunt toepassen in de babykamer van jouw kindje.

Laten we beginnen met de trend van gouden accenten. Goud is een luxe kleur die een gevoel van elegantie en warmte geeft aan een kamer. Gouden accenten zoals gouden lijsten, gouden accessoires, of gouden beddengoed kunnen een eenvoudige babykamer omtoveren tot een luxueuze ruimte. Je kunt ook een gouden wanddecoratie overwegen, zoals gouden sterren of gouden ballonnen. Deze accenten werken het beste als je een rustige achtergrondkleur kiest, zoals wit of een pastelkleur.

De jungleprint trend is ook populair in de babykamer. Deze trend is gebaseerd op de natuurlijke wereld en het gebruik van groene tinten en wilde dierenpatronen. Jungleprints zijn geschikt voor een jongens- of meisjeskamer en geven de kamer een speelse en avontuurlijke sfeer. Je kunt jungleprint beddengoed, gordijnen, muurstickers of zelfs een jungleprint muurverf overwegen. Een jungleprint komt ook goed tot zijn recht in combinatie met houten of rotan accessoires.

Een andere trend die we zien in de babykamer is het gebruik van planten. Planten zijn een natuurlijke manier om een kamer levendig en gezellig te maken, en bovendien leveren ze een positieve bijdrage aan de luchtkwaliteit. Je kunt kiezen voor hangplanten of staande planten in bijvoorbeeld macrame hangers of een mooie vaas. Het is wel belangrijk om te overwegen welke planten geschikt zijn voor de ruimte en de lichtomstandigheden.

Ten slotte is een opvallende trend het gebruik van geometrische vormen in de babykamer. Geometrische vormen zoals driehoeken, vierkanten en cirkels kunnen worden gebruikt in beddengoed, muurstickers, decoratie en zelfs in de vorm van een geometrische ledikant. Dit geeft de babykamer een moderne en minimalistische uitstraling.

Er zijn veel manieren om deze trends toe te passen in de babykamer van jouw kindje, en het belangrijkste is dat je de kamer creëert die bij jou en je kindje past. Hier zijn enkele tips om de babykamer in 2023 trendy te maken:

  1. Begin met een basis kleurenpalet en voeg accenten toe. Kies een rustige achtergrondkleur, zoals wit of een pastelkleur en voeg vervolgens accenten toe met gouden of jungleprint elementen.

  2. Gebruik accessoires om de kamer te personaliseren. Accessoires zoals planten, houten of rotan accessoires en geometrische decoratie zijn een geweldige manier om de kamer een persoonlijke touch te geven.

  3. Speel met verlichting. Gebruik lampen of spots om de juiste sfeer te creëren en speel met de hoeveelheid licht in de kamer om een gezellige of juist rustige sfeer te creëren.

  4. Overweeg een accentmuur. Een accentmuur met bijvoorbeeld jungleprints of geometrische vormen kan een eenvoudige babykamer omtoveren tot een unieke ruimte.

  5. Denk aan functionaliteit. Hoewel het belangrijk is dat de babykamer trendy is, moet het ook een praktische en veilige ruimte zijn voor jouw kindje. Zorg ervoor dat er voldoende opbergruimte is en dat de meubels veilig zijn.

Met deze tips en trends kun je de babykamer van jouw kindje een trendy en gezellige plek maken. Onthoud dat de belangrijkste factor de functionaliteit en veiligheid is voor je kindje.

Ontdek de leukste deals

Ontvang de laatste acties, nieuwe mode en persoonlijke tips in je mailbox.

Hoe we met je data omgaan? Dat kan je bekijken in onze privacyverklaring . Je kan je ook altijd weer afmelden voor deze e-mails.