De veiligheid van speenkoorden. Altijd checken!

De veiligheid van speenkoorden. Altijd checken!

Een speenkoord is een handig hulpmiddel om te voorkomen dat een speen verloren gaat of op de grond valt, vooral wanneer je met je kind onderweg of in het openbaar bent.

Hoewel speenkoorden nuttig kunnen zijn, is het belangrijk om enkele veiligheidsmaatregelen in acht te nemen om te voorkomen dat ze een gevaar vormen voor je kind. Ten eerste is het belangrijk om te controleren of het speenkoord stevig aan de speen en het kledingstuk van je kind is bevestigd. Zo voorkom je dat het koord losraakt en in de buurt van je kind zijn of haar gezicht of nek komt.

Daarnaast is het ook belangrijk om ervoor te zorgen dat het speenkoord niet te lang is. Als het koord te lang is, kan het in de buurt van je kind's gezicht komen en het risico op wurgen vergroten. Het is daarom aan te raden om het speenkoord te verkorten of te verwijderen als het langer is dan zo'n 20 centimeter. De maximale lengte is 22cm. Toch raden wij aan om dit korter te houden.

Tot slot is het ook belangrijk om het speenkoord regelmatig te inspecteren op beschadigingen of losse stukken. Als het koord gescheurd of gebroken is, moet je het onmiddellijk vervangen om te voorkomen dat het een gevaar vormt voor je kind.

In het algemeen is het gebruik van een speenkoord een handig hulpmiddel om te voorkomen dat een speen verloren gaat. Het is echter belangrijk om enkele veiligheidsmaatregelen in acht te nemen om te voorkomen dat het een gevaar vormt voor je kind. Door het koord stevig te bevestigen, te verkorten als nodig en regelmatig te inspecteren, kun je ervoor zorgen dat het koord veilig blijft voor je kind en de speen binnen handbereik.

Kijk voor de leukste en goedkoopste speenkoorden eens rond op onze webshop.

Ontdek de leukste deals

Ontvang de laatste acties, nieuwe mode en persoonlijke tips in je mailbox.

Hoe we met je data omgaan? Dat kan je bekijken in onze privacyverklaring . Je kan je ook altijd weer afmelden voor deze e-mails.